kan je met klachten direct naar de fysiotherapeut 1

Betaalt de verzekering?

Dit is de centrale vraag die toch de meeste mensen bezighoudt indien ze een medische of para-medische behandeling denken nodig te hebben.

Verwijzing meestal niet nodig voor fysiotherapie

Heb je een aandoening, een pijnklacht of een sportblessure waarvan je denkt dat de fysiotherapeut je wellicht kan helpen? In de meeste gevallen hoef je dan niet eerst naar je (huis)arts. Je kunt meteen contact opnemen met een fysiotherapeut.

De chronische lijst en vergoedingen

Soms heb je wel een verwijzing nodig, bijvoorbeeld als je naar een fysiotherapeut gaat voor een aandoening die op de ‘chronische lijst’ staat.

In de basisverzekering is een vergoeding opgenomen voor chronische fysiotherapie, maar wat houdt dat precies in? Het gaat hier om een specifieke lijst met chronische aandoeningen die is opgesteld door de Rijksoverheid. Als jouw aandoening in deze lijst staat, kom je in aanmerking voor chronische fysiotherapie. Onder chronische fysiotherapie verstaan we fysio die door de basisverzekering vergoedt wordt.

Deze lijst is dus opgesteld door de overheid. Op de lijst staan chronische aandoeningen (bijvoorbeeld Artrose) die vergoed worden vanuit de basisverzekering. Ook voor jongeren onder de 18 jaar wordt veel vergoed vanuit de basisverzekering. Zie voor meer informatie op: vergoeding vanuit de basisverzekering.

De polisvoorwaarden raadplegen

In de poliswaarden van je zorgverzekering kun je terugvinden of je een verwijzing nodig hebt van je huisarts of medisch specialist. Als je twijfelt, maak dan gebruik van het webformulier hieronder.

Toch nog vragen? Vraag de fysiotherapeut

[contact-form-7 id=”5047″]