knieklachten behandelen

Fysiotherapie en knieklachten

Waar hebben we het over bij knieklachten?

Bij knieklachten heb je meestal pijn in en rond je kniegewricht, dat kan gepaard gaan met pijn in het onderbeen en de voet. De meeste knieklachten komen voor bij mensen die veel sporten en bij senioren.

Sporters hebben vaak blessures als gevolg van een gescheurde meniscus of kruisband. Deze blessures kunnen heftige pijn veroorzaken en er is een vrij lange herstelperiode nodig. Fysiotherapie kan bij deze blessures deze periode aanzienlijk verkorten.

Overbelasting is meestal een oorzaak voor knieklachten, met bijvoorbeeld een ‘springersknie’ als gevolg. De knieschijf en het onderbeen worden met elkaar verbonden door de knieschijfpees. Bij een springersknie is de knieschijfpees geïrriteerd op de plek waar deze vastzit aan de onderkant van de knieschijf. Dit kan pijn en zwelling veroorzaken aan de onderkant van de knieschijf. Een springersknie komt meestal door overbelasting, die met name ontstaat bij ‘springsporten’. Daarnaast kan het ontstaan bij belastend werk of overmatige krachttraining, maar ook door hardlopen of voetbal.

Vanwege ouderdom kan een knie ook versleten zijn geraakt, waardoor er sprake kan zijn van artrose. Bij een versleten knie is het kraakbeen van het kniegewricht dunner en neemt het in kwaliteit af.

knie fysiotherapie knie overbelast sporter

Hoe gaan we te werk om vast te stellen waar jij last van hebt?

Allereerst verrichten we een intake. We willen namelijk alle informatie hebben met betrekking tot de voorgeschiedenis en relevante omstandigheden van de klachten. Tijdens de intake stellen we gerichte vragen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan:

• Hoelang heb je al last van de knie?
• Heb je een idee hoe de klacht is ontstaan?
• Hoe is het verloop van de klacht?
• Onder welke omstandigheden heb je het meeste pijn?
• Heb je vaker last gehad?

Hoe gaan we jouw pijnklachten behandelen zodat je en pijn vrij wordt?

Uit onderzoek blijkt dat fysiotherapie kan bijdragen aan het herstel en het verminderen van pijnklachten aan de knie.

Manuele therapie is een specialisatie binnen onze praktijk. In dit specialisme staat bewegingsvrijheid en mobiliteit centraal. De manueel therapeut beoordeelt alle gewrichten in samenhang en zoekt verbanden. Doordat de manueel therapeut je complete lichaam beoordeelt in plaats van slechts één onderdeel, kan hij een heldere analyse maken van wat er mankeert. De manueel therapeut kijkt dus verder dan je specifieke klacht.

Fysiotherapie aanvragen

Je kan een intake aanvragen voor fysiotherapie / manuele therapie bij Fysiotherapie Segers door te bellen met 075 6169121 of u aan te melden via het contactformulier.

Reageer